Activiteiten

Zwemmen in rivier de ‘Erro

De rivier de Erro is vlakbij, daarin kun je heerlijk zwemmen. Langs de weg zie je soms wat auto’s staan. Vaak is daar dan een paadje naar beneden naar de rivier. Via de rotsen of via de kant kun je in het heldere water lekker afkoelen.

Wandelen

In de omgeving staan verschillende wandelroutes aangegeven en in het appartement zijn enkele wandelkaarten aanwezig. Goede wandelschoenen zijn aan te bevelen gezien de onverharde wegen met veel stenen en insecten.

Wijnproeverij

In de omgeving zijn verschillende mogelijkheden om wijn te proeven en een rondleiding te krijgen bij de wijnmakers. Een voorbeeld is ‘Cuvage’ in Acqui Terme waar je, tegen betaling, eerst een rondleiding en uitleg krijgt over de verschillende soorten wijnen die ze maken en ter afsluiting ook in hun winkel kunt proeven. Andere mooie wijnhuizen in de buurt van Nizza Monferrato: Azienda Agricola Gallo, Cantina di Nizza, Azienda Agricola Macario Giovanna, Cantina Sant’Evasio.

Markten

Op dinsdag en op vrijdag is er een markt in Acqui Terme waarbij op vrijdag ook een boerenmarkt met lokale streekproducten aanwezig is. De markt is van ’s ochtends 8.00 uur tot stipt 12.30 uur. Antiekmarkten zijn er in Acqui Terme op de vierde zondag in de maand en op de derde zondag in de maand in Nizza Monferrato.

Strand

Het strand in Ligurië is goed aan te rijden. Er zijn leuke kustplaatsen waar je heerlijk kunt eten langs het strand en kunt uitkijken op de azuurblauwe Ligurische zee. Een van deze plaatsen is Celle Ligure. Met mooie oude gekleurde huizen langs de boulevard met zowel kiezel- als zandstrand. De prachtige bergachtige weg daar naar toe (51km, zo’n 5 kwartier) is al de moeite waard.

Hazelnoot tour

In Cortemilia bevindt zich Cascina Barroero, een duurzame hazelnootboerderij waar je tijdens een tour uitleg krijgt over de groei, oogst en verwerking van hazelnoten. Na de tour wordt een lichte lunch geserveerd, uiteraard geheel in het teken van de hazelnoot. In de bijbehorende winkel zijn heerlijke, door de boerderij zelf gemaakte, producten te koop. Reserveren noodzakelijk.

Villa Ottolenghi Wedekind

Deze prachtige historische villa, gebouwd in 1923 door graaf Arturo Ottolenghi en zijn vrouw Herta Wedekind op de heuvels van Acqui Terme, is zeker een bezoek waard. Villa Ottolenghi is een uitzonderlijk voorbeeld van kunst uit de jaren twintig, waaraan o.a. de beroemde architect Marcello Piacentini en kunstenaars als Arturo Martini, Fortunato Depero, Venanzo Crocetti hebben meegewerkt. De prachtige Italiaanse tuin rondom de villa (in 2011 bekroond met de prestigieuze European Garden Award) , werd in 1955 ontworpen door Pietro Porcinai, een prominente Italiaanse landschapsarchitect. De bijbehorende cirkelvormige tempel Herta is 20 meter hoog en bestaat uit candoglia marmer. Het enorme portaal van de tempel, in brons, nikkel en gegraveerd koper, een monumentaal werk van de meesters Ernesto en Mario Ferrari, is een opmaat naar de schoonheid van de fresco’s van Ferruccio Ferrazzi en de mozaïeken gemaakt door de mozaïekschool van Ravenna.

Zwemmen in Ponzone

Op 2 km van ons huis, vlakbij Ponzone, ligt een prachtig openluchtzwembad “Scoiattolo Beach”. Daar kun je met gemak een dag vertoeven. Het heeft een groot zwembad, een kinderbad, je kunt daar een parasol met ligstoelen huren en iets eten.

Wandelen met lama’s

In Cavatore bestaat de mogelijkheid voor kinderen of families, onder begeleiding, te wandelen met lama’s of alpaka’s. Een bijzondere ervaring tijdens een mooie wandeling door de heuvels van Monferrato.

Parachute springen

Bij Aeroclub Albatros in Acqui Terme bestaat de mogelijkheid om parachute te springen of te paragliden met zeer professionele en ervaren instructeurs. Niet goedkoop maar wel een geweldige ervaring boven een prachtig heuvellandschap.

Shoppen

In Serravalle Scrivia (op ongeveer 1 uur rijden) bevindt zich Designer Outlet Serravalle. Een groot winkelcentrum met veel kledingwinkels van grote merken als Gucci, Burberry, Dolce & Gabbana.

Padellen

In Acqui Terme kan je bij de Acqui Sporting Club zowel binnen als buiten padel spelen. Van te voren reserveren is wel aan te raden.