Steden

Turijn

Op 115 km ligt Turijn, de hoofdstad van Piëmonte. Na Milaan de grootste stad van Noord-Italië. De stad van Fiat, Juventus, Lavazza. De 167 meter hoge Mole Antonelliana domineert de skyline. Vier rivieren stromen door de stad waaronder de Po. De stad is langs de noord- en westkant omringd door de Alpen. Een prachtige oude stad met grote pleinen en beelden. Je kunt daar ook heerlijk langs de Po wandelen.

Acqui Terme

Op 8 km ligt de Romeinse plaats Acqui Terme met een aantal kuuroorden. In vroegere tijden was Acqui ook al een van de belangrijkste thermale badplaatsen van het Romeinse rijk. De belangrijkste bron is ‘La Bollente’ waarvan het water een temperatuur heeft van 75 graden Celsius. De zwavellucht komt je in de hoofdstraat al snel tegemoet. De kathedraal ‘Cattedrale di Santa maria Asunta’ stamt uit 989 en de restanten van het Romeinse aquaduct uit de 2e eeuw. Een gezellige plaats met veel restaurantjes en winkeltjes met op dinsdag en vrijdag een markt.

Alba

Op 65 km bevindt zich de voormalig Keltische stad Alba, omgeven door wijngaarden en op de rechter oever van de rivier de Tanaro. Alba is bekend om de witte truffels en streekproducten met hazelnoten. Het hoofdkantoor van Ferrero, bekend van Nutella, Mon Cheri en Ferrero Rocher bevindt zich in de stad. Het centrum wordt gedomineerd door vijf 14e eeuwse torens.

Barolo

Midden in de wijnstreek van Piemonte ligt Barolo (78km). Bekend om de beste rode wijn van Italie ‘Barolo’. Het is erg toeristisch maar zeker de moeite waard om een bezoek te brengen. Het dorp met kasteel ‘Castello Falletti di Barolo’ is klein maar mooi om te zien tegen de heuvels vol met wijnranken. En uiteraard mag een wijnproeverij bij een van de vele wijnmakers dan niet ontbreken.

La Morra

In de Langhe, vlakbij Barolo ligt La Morra. Een middeleeuws wijndorp waar je een grandioos uitzicht hebt op de omliggende velden met wijnranken. Rond het dorp zijn de beste wijnhuizen gevestigd. Je kunt er mooie wandelingen maken (onder andere naar Barolo) en de fel gekleurde La Cappella del Barolo zien en de 18e eeuwse Chiesa della Confratermita di San Sebastiano.